LEVÉL A KLUBNAK

JELENTKEZÉS KLUBTAGNAK

Friss hírek a B.TT.B. Klub életéből

 

NYITÓLAP

2014. ősz

A 2014. szeptember 1-től érvényes kereskedői klubkedvezmények:

 

VasuTTmodell Kft

- Tillig -3%

- Vulcan Modell -10%

- Hobbex -5%

- Schirmer -5%

 

VMC

A Tillig esetében nincs kedvezmény

- A kiegészítőkre (fa, bokor,házak, figurák, stb.) -10% kedvezmény.
- Sín anyag (sínek, váltók, elektronika)  -5% kedvezmény.
- (Jelzők, elektronika kiegészítők, digitális eszközök, dekóderek) rendelés után egyeztetni kell a kedvezmény mértékéről, általában -5%.
- Gördülőállomány( kocsik, mozdonyok) -5% kivéve Tillig termékek

 

Modellvasút Center

Külön megállapodás nincs, az üzlet nem támogatja a klubot. De érdemes körülnézni, mert vannak jó áraik.

 

Modell és Hobby

A kedvezmények mértéke nem változott.

- KÜHN  -5%    

- Noch   -5%   

- PIKO    -5%    

- ROCO  -5%     

- TILLIG  -10%    

- WOODLANDS  -5%   

 

Mediker

Továbbra sincsenek kedvezmények

 

Modellzóna

Nincs kedvezmény

 

Játékudvar, Vonatantikvár

Minden klubtagnak 10% kedvezmény.

 

CONRAD Áruház

10% minden termékre, személyes, vagy online vásárlás esetén is.

 

BYG Modell

Elvileg változatlan a korábbi kedvezmény, de érdemes rákérdezni.

 

A Ladaboltnál nincs kedvezmény, viszont nagyon jó árak vannak.

 

Azt vegye figyelembe mindenki, hogy az egyes szaküzletekben a KEDVEZMÉNYEK NEM ÖSSZEVONHATÓK! Azaz, a már akciós árakból nem vonhatók le további kedvezmények.

 

Továbbá fontos kiemelni, hogy ne a kedvezmények lehetősége tartsa össze a B.TT.B. Klubot! Aki csak ezzel a szándékkal szeretne taggá válni, inkább ne is jelentkezzen!


2014. március

A márciusi találkozó fő attrakciója Putz Attila (TT Putz Művek) matricázós bemutatója volt. Az erről készült filmet a Vasútmodell TV stábja készítette és ezen a linken megtekinthető.

 

Az elmúlt két év klubtalálkozóiról MaTTato klubtárs, azaz Jankech Józsi készített képösszefoglalókat, melyek az ő albumában megtekinthetők.

---

 

2012. március

Március 8-án, nőnapon izgalmas bemutató lesz a klubnapon. Halmos Laci és Jakó Attila festés, fújás, lakkozás témakörben tart egy kis workshop-ot minden kedves érdeklődőnek.

----

Újdonság! Jankech Józsi klubtársunk jóvoltából most már minden korábbi képbeszámoló elérhető INNEN, az albumok oldalról.

----

2012. február

A találkozó fő csapásiránya a nürnbergi vásár beszámolója volt.

----

2012. január

Az új év első összejövetele a karácsonyi beszerzések megmutatásával telt, illetve sikerült pár újdonságot is megszemlélnie a közösségnek. Ottóék jóvoltából pár, áhitott Tillig érdekesség is szemrevételezhető volt, illetve végre testközelből ismerkedhettünk a Kühn új sínrendszerével.

----

A www.vasuttmodell.hu webshop továbbra is kitart mellettünk és biztosítja a klubtagsághoz járó kedvezményeket. Az amúgy is pár százalékkal minden más kereskedőnél olcsóbb szaküzlet sokat matekozott az idei áfa változások és az euró drágulása miatt és arra jutottak, hogy a korábbi 10%-os engedmény helyett a 3%-os árelőnyt tudják fenntartani a Tillig termékek esetében. Mindenképp dícséretes, hogy ezt a gesztust megadják nekünk. Köszönjük Ottó és Zoli!

----

2011. december

Az év utolsó klubtalálkozóját egy héttel korábban rendeztük, nehogy a karácsonyi forgatag elsodorja ezt a békés pár órát. Most is, mint mindig lekes eszecsere volt a találkozó gerince.

----

2011. november

Novembertől új helyen, a Keleti pu. kocsijavító műhelyének oktatótermében rendezzük meg havi összejöveteleinket. A lehetőséget Márta Pista klubtársunknak köszönhetjük, a műhely oszlopos munkaereje, vezetője.

Érdekes prezentációt nézhettünk meg Kovács Jani klubtársunk összeállításában a különböző modellsebességek témakörében.

----

2011. október

Október második keddjén lezajlott a havi rendes klubtalálkozónk, melyet ezúttal a XI. kerületi, ideiglenes helyen tartottunk. Nagy valószínűséggel novembertől már a Keleti pu. oktatási termében leszünk.

----

Változott a modulszábványok ajánlásai közül az íves elemeket érintő mérettábla. Érdemes megnézni a modulok oldalán.

----

2011. szeptember

Szeptember 20-án kaptuk meg a Mediker szaküzlet végleges álláspontját a klubkedvezmények megszűntetéséről. E szerint a Tillig 5%-os emelése, valamint a jelenleg tapasztalható euró árfolyam változás nem teszi lehetővé, hogy ebben a gazdasági környezetben 10%-os klubkedvezményt kaphassunk. A szaküzlet nem hárította át az áremelést és az árfolyamingadozást a fogyasztókra, így gyakorlatilag a korábbi áron, vagy az alatt érhető el Tillig termék a Medikerben.

 

----

 

Szeptember elején érkezett Ragályi elnökünktől a hír, hogy a MABISZ klubhelyiség már nem elérhető a B.TT.B. számára, ezért új termet kell keresni. Sikerült gyorsan megszervezni, hogy a korábban már néhány alkalommal sikeresen használt irodaszobákban jöjjünk össze, így a klubtalálkozók új (átmeneti) helye a Bartók Béla út 152/c-ben lesz.

A találkozón szavazásra bocsátottuk, hogy kell-e ragaszkodni a csütörtöki időpontokhoz és egyöntetűen arra jutottunk, hogy ettől el lehet térni, így a következő összejövetel október 11-én lesz, keddi napon, 17 órai kezdettel, nem korlátozott befejezéssel.

----

2011. június

Júniustól szeptemberig nyári szünetet tart a klub. A legközelebbi találkozó szeptember második csütörtökén várható, a szokott helyen.

----

Apróbb médiamegjelenéseket találtunk Bencs Zoli Szegedi Fűtőház diorámájának sebnitz-i szerepléséről. A júniusi Indóház magazin képekkel illusztrált, pár soros írásban számol be a Tillig Nyílt napok magyar résztvevőjéről. A legfrissebb TT Total magazin ugyancsak fényképpel mutatja be Zoli fantasztikusan szép diorámáját.

2011. május

Legfrissebb hír május 23-án, hogy a VasúTTmodell Csapat, alias Ottó és Zoli, immáron céges, webshopos formában állnak a TT-ben érdekelt vasútmodellezők és a B.TT.B. klubtagok rendelkezésére. Új elérhetőségük a www.vasuTTmodell.hu címen már működik, lehet regisztrálni és a B.TT.B. Klub tagjai kezdetben a Tillig termékeket 10%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg.

----

A május 12-én megtartott, havi klubnapon elnökünk, Ragályi István számolt be terepasztalának építéséről. A fotókkal illusztrált prezentációt INNEN tölthetitek le.

----

Május elején érkezett a hír, hogy újabb támogatóval bővült a kedvezményt nyújtó szaküzletek köre. A szombathelyi BYG Modellbolt Bedőcs György vezetésével felajánlotta, hogy a B.TT.B. Klub tagjai - igazolványuk felmutatásával - 10% kedvezményben részesülnek minden, TT-vel kapcsolatos cikk vásárlásakor.

2011. április

Hirtelen jött bejelentést követően az áprilisi klubnapon Deák Laci bácsi és fia látogatott el a találkozóra és "hivatalosan" bemutatták a Csörgő rézmodelljének prototípusát. A mozdonyt megrendelésre készítik és a klubtagok 58 ezer ft-os áron juthatnak hozzá. Bővebb információ: www.deakmodellsport.hu

2011. március

A havi rendes találkozó március 17-én, 17 órai kezdettel, a szokásos, Andrássy út 100. cím alatt lesz megrendezve. A hivatalos program első felében Lakatos István klubtársunk tart prezentációt a saját asztalának építéséről, majd őt követően alkalmazási ismertetőt tart Halmos László a WinTrack programról.

2011. február

 

Sok klubtagunk panaszkodott, hogy problémák vannak a Mediker - Vasútmodell.com szaküzletben a klubkedvezmény érvényesítésekor. Elterjedtek olyan hírek, hogy megszűnik a kedvezményünk. Friss hírt közölhetek, hogy az üzlet vezetőségének mai (2011.február 7.) álláspontja szerint marad a kedvezmény legalább 2011. augusztus végéig. Aki regisztrál a webshop-ba és jelöli, hogy B.TT.B. klubtag, azoknak már klubáras lista jelenik meg. A pontos regisztrációhoz esetleg kell még írni egy levelet az info@vasutmodell.com-ra , hogy a regisztráció klubtagtól érkezett.

Egy fontos tényre fel kell hívni a figyelmet. Lehetőség szerint ne úgy vásároljatok a kártyával, hogy azt fennhangon lobogtatva, a többi vásárló szeme előtt "csapjátok ki" az asztalra. Kéretik diszkréten kezelni a kártyát, hogy ne okozzunk a kedvezménnyel más, nem klubtag vásárlóknál feszültséget. Mert ezt a problémát az eladók sem tudják és akarják kezelni. Szerintem ezt meg lehet érteni. Nekünk egy gesztus ez a kedvezmény-rendszer, ezért próbáljuk meg ezt diszkréten kezelni. Ez az üzletvezetés kifejezett kérése.

Másik fontos hír, hogy egyes termékeknél nincs klub-ár. Ez a boltvezetés saját privilégiuma, hogy bizonyos termékekre nem adja meg a kedvezményt. Ezek száma elenyésző, ezért ügyet sem érdemes belőle csinálni.

 

2010. december

 

Elkészült a B.TT.B. klub tagságából alakult modulklub szabványcsomagja. A csomag tartalmazza a TT mérethez alkalmazott korábbi nemzetközi és magyar előírásokat és ajánlásokat, valamint számos olyan modulfej és méretrajzot, amit az elmúlt hónapok során, többszöri egyeztetésekkel végül sikerült elfogadnia a tagságnak.

A modulokkal kapcsolatos anyagok ITT találhatók.

 

A 9-iki találkozónk vendége Deák Laci bácsi volt. Tradicionális modellmanufaktúra magyar módra. Kérdések és válaszok az ismert és elismert, illetve megosztó modell műhelyről.

 

 

2010. november

 

A 11-iki rendes találkozón annak ellenére sokan voltak jelen, hogy nem volt előre meghirdetett előadás téma. Ez is bizonyítja, hogy a B.TT.B. klub jól működő közösség.

Kovács Jani (hamel) klubtársunk rövid összefoglalót tartott az elmúlt évek során felmerült leggyakoribb modellproblémákról, érintve a Tillig Desiro súlyozását, a váltók építését.

Őt követte egy a vasútmodellező klubokról és a vasút kapcsolatáról szóló előadás, majd megkezdődött a szokásos eszmecsere és modellbemutató. Ezen az összejövetelen Lakatos István klubtársunk kivételes V36 gyűjteménye vitte a prímet.

 

Ebben a hónapban klubunk létszáma elérte a 130-at. Minden újonnan belépet tag még karácsony előtt megkapja a tagsági kártyáját.

 

November elejétől új támogatóval bővült a B.TT.B. klubot segítő szaküzletek köre: a Modell&Hobby üzlethálózat boltjaiban is lehet kedvezményesen vásárolni, ha tagjaink felmutatják klubkártyájukat.

 

2010. október

A 2010. október 14-i összejövetelen Károly Imre bácsi, a ma élő vasútmodellezők doyenje tartott érdekfeszítő előadást a modellépítésről, annak történelméről.

Október 22-23-án lehetőséget kaptunk a Pécsi Gyors Vasútmodellező klubtól, Lukács Ernő elnökletével, hogy klubunk bemutatkozhasson a kiállításukon. Kovács Jani klubtársunk TT-s asztalán kívül jelen voltunk egy digitális "dilikörrel" is. Mindkét asztal mellett sokszor, sokan álltak meg és a két nap legszebb mondata az volt, hogy "nahát, a TT-ben ilyen jó dolgok vannak..."

Október 25-én megtartottuk az első modul-összejövetelünket. A klub tagságának egy része vállalta, hogy beszáll a modulprojektbe. A meglévő szabványok alkalmazásával hamarosan elérhető lesz a saját irányelveket és ajánlásokat tartalmazó segédlet.

2010. szeptember

A 2010. szeptember 9-i találkozón Bejczi Gábor klubtársunk tartott beszámolót a merseburgi FKTT modultalálkozón látottakról. Mivel a BTTB klub tagjainak egy része aktívan érdeklődik a TT-s modulozás iránt, így az előadásnak lesz folytatása, illetve a legelső anyagokat már itt az oldalunkon is megtekinthetitek.

BELÉPÉS AZ ÖSSZEFOGLALÓHOZ

 

 

copyright: B.TT.B.  2011.